Norge er best på pressefrihet, men flere land faller på tabellen

En ny oversikt over pressefriheten i verden viser at Norge fortsatt er på topp, men at flere og flere journalister sin frihet er under press.

Les mer
Strømmemarkedets økende priser og motstand mot kontodeling

De digitale strømmetjenestene har blitt omfavnet med iver av forbrukere verden over. Nå øker bekymringen over økte abonnementspriser og strømmetjenestenes motstand av kontodeling blant familie og bekjente.

Les mer
Barn og unges tilgang på sosiale medier strammes inn

Til tross for at KrFs forslag om datareguleringer for barn og unge nylig ble nedstemt, fortsetter diskusjonen i inn- og utland om hvordan EUs dataregler skal kopieres. Sentralt står spørsmålet om hvordan å verifisere alder på internettbrukere uten at det går på bekostning av personvernet.

Les mer
Akademisk taushet – Et perspektiv fra innsiden

Medieprofessor Espen Ytreberg har viet sin karriere til forskning og akademia, og har også fokusert på fagformidling. Jeg fortsetter undersøkelsen om akademisk taushet i media med dette intervjuet og vil undersøke om allmennmediene har oversett akademia, eller om det kanskje står bedre til enn antatt.

Les mer
Debatt om Velle-Debatten

I et forsøk på å løfte frem unge menns labre datingsjanser som en politisk sak, endte NRKs Debatten opp som omdiskutert og kritisert. PRESSET. tar to skritt tilbake og spør hvorvidt dagens plattformer er levedyktige forum for konstruktiv debatt?

Les mer
Meta nominert til årets Gullbarbie

Tidligere vinnere er realityprogrammet “Ex on the Beach” og Sophie Elise AS. I år settes søkelyset mot de virkelig store aktørene, når norske barn og unge har stemt fram årets Gullbarbie-kandidater. Vi spurte lederen i Press om hvorfor akkurat Meta er på årets liste.

Les mer
Medietrykket etter Israel-Palestina-konfliktens oppblussing

Angrepet på Israel 7. oktober tok en brutal vending i den pågående Israel-Palestina-konflikten, noe som speiler seg i medietrykket av dekningen. Hva står egentlig på spill i mediebildets informasjonskrig?

Les mer
LGBTQIA+ i The Last of Us - fremveksten av skeiv representasjon i dataspill

Skeiv representasjon i dataspill er noe som lenge har vært en mangel i den digitale omverdenen. TV-serien The Last of Us (2023), basert på spillet med samme navn, har nylig fått applaus for hovedkarakteren “Ellie” og hennes skeive bakgrunnshistorie. I tillegg har serieskaperne endret deler av originalhandlingen til en mer inklusiv og mangfoldig fortelling. Dette har skapt diskusjon og debatt rundt den manglende representasjonen, men også fremveksten av det skeive bildet i spill.

Les mer